Něco málo o rekonstrukci bytu.

Rozhodli jste se rekonstruovat váš byt a nevíte, jak na to? Záleží na spoustě okolností, které vás provádějí životem, tak že říci, že provést rekonstrukci  bytu je úplně jednoduchá záležitost, by byla hloupost. Hodně záleží na finančních prostředcích, kterými disponujete a které můžete za přestavbu utratit. Také záleží, jak velkou rekonstrukci chcete provést. Jestliže jsou to jen kosmetické úpravy a vy máte dostatek času věnovat se výběru všeho potřebného a jste zruční, mnoho financí potřebovat nebudete. Ale jestli chcete byt rekonstruovat z ,,gruntu,, je lepší najmout si stavební firmu.

Firma, která rekonstrukce bytu provádí vám většinou nabídne odbornou radu, konzultaci s architektem a společně vytvoříte vizualizaci, která bude počátečním obrazem vaší rekonstrukce. Je potřeba zamyslet se, jak je dům starý a jestli jsou v něm nové rozvody vody a kanalizace, v jakém stavu jsou rozvody elektřiny, telefonu, internetu, televize a v jakém stavu se nachází topení a jeho rozvody. Jestliže nejsou tyto věci nové, je potřeba začít právě tímto. Například, rekonstrukce koupelny, je bez těchto výměn hloupost, protože se může stát, že staré potrubí někde ve vašem bytě praskne a instalatéři vám nově zrekonstruovanou koupelnu rozkopou. Mohli byste namítnout, že vše dají zase popořádku, ale jste si jisti, že vás to nebude obtěžovat?

Při vizualizaci nezapomeňte a rozestavění kuchyňské linky. Všechny místnosti v bytě jsou svým způsobem důležité, ale lidé tráví hodně času v kuchyni, je to takový společný prostor, kde se rodina schází u jednoho stolu a má možnost spolu trávit, dnes tak vzácný, čas. Vše záleží na vaší představě o bydlení.

Při výběru stavební firmy si dobře přečtěte, co všechno jsou schopni vám nabídnout. Jsou i firmy, které nabízí po dobu rekonstrukce bytu náhradní bydlení ve zcela zařízeném bytě. Tím vám odpadnou starosti a váš byt bude zrekonstruovaný rychleji, než když se musíte stěhovat z jedné místnosti do druhé a vlastně tím překážíte řemeslníkům, kteří provádějí odbornou práci.

Takže, hodně štěstí v rekonstrukci vašeho bytu.