Jak zhubnout zdravě a přirozeně s Oriflame

Všichni víme, že chceme-li zhubnout, měli bychom vydávat více energie (kalorií), než kolik jich přijmeme, a současně tělu dodávat nezbytně důležité živiny, aby mělo dostatek „paliva“ a mohlo nám dodávat optimální množství energie, být fit a zdravé. Počet lidí, kteří mají nadváhu či jsou obézní, na každém kontinentu neustále roste, což je důsledkem několika faktorů: vysoký příjem kalorií, nezdravá strava, změna životního stylu – sedavější způsob života, a genetické vlivy. Ačkoli geny nezměníme, můžeme ovlivnit, v jakém prostředí žijeme, způsob našeho života a jídlo, které jíme.
Naše váha závisí na množství kalorií, které zkonzumujeme, kolik jich uložíme a kolik jich spálíme. Chceme-li si udržet současnou váhu, měla by se energie (či kalorie), kterou přijmeme, rovnat energii (či kaloriím), které vydáme. Objem spálených kalorií závisí na našich genech, množství fyzické aktivity a množství energie spalované v době odpočinku. Je jasné, že chceme-li zhubnout, musíme spálit více kalorií, než kolik jich přijmeme stravou. Ale pouhé omezení příjmu kalorií nestačí, protože tělo se tím dostává do režimu hladovění a zpomaluje metabolismus, tzn. i když jíme méně, nespálíme tolik kalorií. Klíčem ke zdravému hubnutí je nižší příjem kalorií, fyzická aktivita a vyvážená strava obsahující hlavní živiny, které tělo potřebuje: proteiny, dobré tuky a dobré uhlohydráty spolu s dostatečnou dávkou vitamínů, minerálů a vlákniny.

Jak zhubnout zdravě a přirozeně s Oriflame?

Přírodní nápoj Wellness by Oriflame je kompletní potravina, která vašemu tělu dodá základní živiny ze sedmi různých přírodních zdrojů. Udržuje stabilní hladinu krevního cukru a obsahuje minimum kalorií, což spolu s odpovídajícím cvičením zvýší váš pocit zdraví a pomůže snížit váhu. Chcete-li dosáhnout dobrých výsledků, řiďte se Oriflame metodou zdravého a přirozeného hubnutí.

Pár dalších tipů od Oriflame, jak zdravě zhubnout:

1) Jezte potraviny, které vás zasytí a mají nízký obsah kalorií – zeleninu, ovoce, celozrnné potraviny, oves, hnědou rýži či luštěniny – např. čočku, fazole atd.

2) Omezte rafinované obilniny (bílé těstoviny, bílý chléb a bílou rýži), velmi tučné potraviny, balené potraviny, jako jsou například pizza a hamburgery, a také hydrogenované tuky, které najdete třeba v margarinech, pekárenských výrobcích, smažených potravinách, popcornu do mikrovlnné trouby, cukrářských výrobcích, krekrech atd.

3) Snažte se jíst co nejpomaleji – mozku trvá asi 10–20 minut, než začne reagovat na již snědené jídlo. Proto je třeba pomalu žvýkat a mezi sousty odkládat příbor.

4) Nenechávejte si mezi jídly příliš velkou pauzu – když je mezi jídly odstup více než 4 hodiny, přijmete více kalorií a dieta není tak úspěšná – v takových případech máme tendenci jíst více tuků, cukrů a pít více alkoholu.

5) Buďte aktivní – zrychlete svůj metabolismus a pomozte tělu budovat svalovou hmotu tím, že budete denně cvičit – chodit na procházky, jezdit na kole, hrát tenis, hrát si s dětmi či cokoli jiného vás baví.

6) Omezte stres a dostatečně spěte (alespoň 7 hodin) – smutní a zachmuření lidé mají tendence se přejídat. Nedostatek spánku může změnit hladiny hormonů, které ovládají hlad a chuť k jídlu. Navíc jste druhý den unavenější a máte tak méně motivace cvičit.