Ratanový nábytek

 

S ratanovým nábytkem jste se určitě setkali například někde v kavárně, vinárně anebo v předzahrádkách restauračních podniků. Důvodem používání ratanového nábytku v těchto zařízeních jsou výborné vlastnosti, kterými ratanový nábytek vyniká. Ratanový nábytek se hodí jak do interiéru, tak i do venkovního prostředí.

Ratan sám o sobě je vlastně druh liany, který roste v džunglích převážně jihovýchodní Asie. Volně rostoucí liany dosahují délky až sta metrů a síly cca 8cm. I proto se vyznačují vysokou pevností a pružností, což je ideální materiál k výrobě nábytku. Ratan se ohýbá v horké páře na požadované tvary, které se po vyschnutí ponechá. Ratanový nábytek má proto ideální vlastnosti, pro které je použitelný v jakémkoliv prostředí. Další výhodou je nízká váha ratanového nábytku, takže se s ním lehce manipuluje. Nevyžaduje žádnou zvláštní péči. K jeho údržbě vám postačí jednou za čas odstranit prach vysavačem, nebo hadříkem namočeným ve vlažné mýdlové vodě. Ratanový nábytek snese i nešetrné zacházení a má dlouhou životnost. Pokud si chcete ratanový nábytek například na své zahradě udržet v dobrém stavu co nejdelší dobu, pak je vhodné jej ošetřit proti oloupávání laku na jeho povrchu. S tím vám odborně zdatní prodejci poradí. Pokud si opatříte ratanový nábytek přes internetový obchod Ratanobchod.cz, který je v tomto směru špičkou na našem trhu, ochotně a na úrovni vám i s tímto poradí. Ratanobchod se zaměřuje při své prodejní činnosti hlavně na kvalitu, kterou sleduje již od výroby. Dodací lhůty jsou v porovnání s jinými obchody velice krátké.

Ratanový nábytek to jsou hlavně sedací soupravy, kterými si můžete vybavit jak svůj obývací pokoj, nebo halu, terasu, balkon, ale i zahradu. Sedací souprava z ratanu pod pergolou se může stát i atraktivním a dekorativním prvkem, který vaši zahradu ozvláštní a vzbudí navíc dojem honosnosti. Kromě sedacích souprav se prodávají i další výrobky z ratanu, jako jsou různé papasany, dále nejrůznější drobné doplňky v podobě květináčů, pelechů pro vaši kočku nebo psa apd. Ratanový nábytek vám udělá skvělou službu i radost.