Úspora jménem solární svítidla

 

Svítit si přes noc na zahradě, osvětlovat cestičky či příjezd ke garáži, nebo si nasvěcovat některá zajímavá místa, skalku nebo různé zahradní doplňky a přitom neutratit ani korunu za elektrický proud zní jako utopie. A přesto je to možné. K nočnímu svícení slouží solární svítidla, která jsou hitem posledních let. Využívat slunečního záření se nemusí jen k výrobě elektřiny nebo k ohřevu vody apd.

Solární svítidla nepotřebují žádnou vaši pomoc, ani zapínání či vypínání nebo jakoukoliv údržbu. Jednoduše je umístíte na místo, kde na ně bude přes den svítit sluníčko, které je nabije tak, že pak vyzařují světlo po celou noc. Skvělou vlastností je, že solární svítidla automaticky rozeznají den a noc. Prostě se po setmění rozsvítí a plní přes noc svou funkci. Díky tomu se solární svítidla dají využít na mnoha jiných místech, než je zahrada. Výborně působí například v předzahrádkách restauračních zařízení, vináren, v parcích, zámeckých zahradách a na spoustě dalších míst, kam se buď nevyplatí zavádět elektrický proud, nebo by to bylo příliš nákladné. Pokud totiž vezmete v úvahu pořizovací cenu solárních svítidel, zjistíte, že po krátkém čase se vám osvětlení zaplatí samo a pak již nebudete nic platit.

Solárních svítidel je celá spousta. Nemusí to být pouze známé kužely a podobné tvary, které se jednoduše zapíchnou do terénu.

Solární světla lze vybírat v pohodlí svého domova a to římo na kupzarovky.cz, co by se vám nejvíce líbilo a hodilo právě do vaší zahrady nebo jiného prostoru. Jsou zde mnohé netradiční tvary, kterými můžete například udělat radost svým dětem. Zajímavé je svítidlo ve tvaru pejska, nebo jiného zvířátka. Do zahrady výborně padne svítidlo ve tvaru slunečnice. Oblíbené jsou také solární lampiony, které mohou skvěle nahradit tradiční lampiony se svíčkou. Můžete si je zavěsit třeba na pergolu, pod níž se dá při příjemném osvětlení posedět dlouho do noci. Je to i příležitost pro pořadatele nejrůznějších zahradních slavností, grilovacích párty, setkání s přáteli a podobných akcí.

V minulosti se při takových příležitostech musely složitě natahovat elektrické kabely, prodlužovačky k žárovkám různě rozvěšeným nad stoly, což nebývalo zrovna v souladu s bezpečnostními předpisy.

 

Hlavně se ovšem muselo zbytečně utrácet za zvýšenou spotřebu elektrického proudu. Díky dnešním solárním svítidlům všechny tyto starosti odpadají. Solární svítidla mohou zůstat stabilně na svém místě, nemusíte se o nic starat a pouze si užívat příjemného světla, které se po setmění samo rozsvítí a po skončení akce třeba až nad ránem se opět automaticky zhasnou, aby přes den doplnila další energii. Většina typů solárních svítidel vydrží svítit 6-10 hodin a doba jejich životnosti je kolem 10 tisíc hodin. Když uvážíte, že po celou tuto dobu vás jejich světlo nebude stát ani korunu, nemusíte se o ně starat, nemusíte chodit večer rozsvěcet a nevadí jim ani déšť, pak je jejich pořizovací hodnota zcela zanedbatelná.

 

Pokud máte mezi svými přáteli člověka, který má velkou zahradu, tak mu může být solární osvětlení i skvělým dárkem. Mnoho lidí zapomíná, jak je Slunce silným a nevyužitým zdrojem nevyčerpatelné energie. Někteří dokonce ani netuší, že solární světla na zahradu existují a tak utrácí mnohdy až velké sumy za drahé projekty osvětlení, které mnohdy nezaručí potřebný efekt a navíc je nutné platit za jejich provoz. Solární svítidla zažívají velký boom a pokud je ještě nemáte na zahradě, tak byste jistě neměli zůstávat pozadu. Světla na zahradě ocení naprosto každý, lze s nimi ohraničit záhon, cestičku, nebo třeba i skalku. Solární svítidla jsou skvělou dekorací i užitečným doplňkem.