Založení firmy nebo nákup připravené firmy?

V tomto článku se budeme zabývat tím co se hodí pro zkušené i začínající podnikatele. Najdete zde mimo jiné i mnoho zajímavých podnětů a nápadů. Například odpovědi, které zodpoví tyto otázky:

  • Je lepší začít podnikat sám nebo se společníkem?
  • Co je ready-made společnost a jak si ji zřídit?

Více již čtěte v článku níže, kde budou i uvedené odkazy na vybrané příspěvky.

Je lepší začít podnikat sám nebo se společníkem?

V prvním článku se dočtete, že mnozí začínající podnikatelé se do nového podnikání pouštějí samostatně a veškerou náročnou práci spojenou se založením a provozem podniku zvládají sami. Lidé jsou ale také společenští tvorové a od mateřské školky až po vysokou školu jsou ve společnosti svých vrstevníků. V zaměstnání také většina lidí pracuje v kolektivu. Více informací o tomto tématu si přečtěte v článku s názvem Je lepší začít podnikat sám nebo se společníkem?

Co je ready-made společnost a jak si ji zřídit?

Druhý článek zmiňuje, že ready-made společnost je již existující firma zapsaná v obchodním rejstříku s plně splaceným základním kapitálem, čistou obchodní historii, bez pohledávek a závazků. Taková společnost nikdy nevyvíjela žádnou činnost a je tedy připravena k okamžitému prodeji bez skrytých závazků a pohledávek. Také má vlastní IČO. Její předmět podnikání odpovídá podnikatelskému záměru kupujícího. Ready-made společnosti jsou založeny účelně pro prodej konečnému zákazníkovi nebo-li budoucímu podnikateli. To vše se dočtete v článku s názvem Co je ready-made společnost a jak si ji zřídit?