Novinky ze světa CRM, DMS a ERP

Asociace za lepší ICT řešení přináší pravidelné shrnutí zajímavých článků z odborného tisku a specializovaných webů za druhé čtvrtletí roku 2022 z oblasti CRM, DMS a ERP.

Pět výhod adaptivního ERP v cloudu

První výhodou adaptivního ERP v cloudu je rozlišování podnikových procesů. S adaptivním řešením ERP má podnik možnost firemní procesy přizpůsobit, a může tak eliminovat nebo zautomatizovat některé kroky a přizpůsobit každou obrazovku individuálním potřebám uživatelů. Druhou výhodou je načasování a dostupnost. Globální dodavatelský řetězec představuje non-stop běžící proces. Proto by firemní adaptivní řešení ERP mělo běžet v cloudu, kde funguje non-stop. Třetí výhodou jsou jazyky. Řešení ERP umožňuje každému uživateli zvolit si jazyk pro zobrazení jednotlivých obrazovek, informací a textu nápovědy. Po přihlášení se tak vše zobrazuje v daném jazyce. Čtvrtou výhodou je daňový systém a lokalizace. Adaptivní ERP systémy umožňují výrobcům používat jakékoliv podnikové procesy, které zainteresované strany potřebují v dané oblasti používat, bez nutnosti změn standardního kódu. Pátou výhodou jsou přehledy. Je zcela zásadní, aby měli uživatelé možnost rychle činit rozhodnutí a podnikat potřebné kroky, což znamená, že ERP systém musí být schopen vytvářet přehledy v reálném čase a ve formátu, který uživatelům nejlépe vyhovuje. Adaptivní řešení ERP musí mít vestavěný nástroj pro tvorbu přehledů, který každému uživateli umožní vidět potřebná data ve vyhovujícím formátu.

Výběr a implementace nejvhodnějšího ERP řešení

Implementace nebo migrace ERP systému může být obtížně představitelná pro firmy se zastaralými firemními procesy. Co pomůže implementaci nového systému? Nejdříve je důležité si stanovit organizační základy a to tím, že firma předem určí oblasti, ve kterých je potřeba změna. Firma také potřebuje zavést procesy řízení změn, vyřešit obavy zaměstnanců prostřednictvím co největší transparentnosti školení a vyřešit další otázky řízení. Poté by firma měla zrevidovat své procesy. Společnosti by měli použít nasazené řešení ERP nebo migraci jako důležitou součást svého úsilí o digitální transformaci. Organizace by také měly rozšířit vnitrofiremní brainstorming, aby zahrnoval nejen šéfy oddělení, ale také řadové koncové uživatele a případně i zákazníky nebo partnery. Poté si firma musí uspořádat datové zdroje. Firma by měla věnovat výběru dodavatele pečlivou pozornost. Společnosti by měly od dodavatelů požadovat konkrétní prezentaci toho, co je potřeba ke zlepšení firemních funkci i z hlediska nákladů a času, složitosti a školení. Nelze opomenout ani plán do budoucnosti. Je důležité uvážit nejen samotný software, ale také jak snadné je pro koncové uživatele naučit se nové systémy a pracovat s nimi. Nelze opomenout ani integraci nového ERP s ostatními aplikacemi. 

Efektivní a moderní správa dokumentů

Specializovaná řešení pro firemní správu dokumentů DMS a ECM mají za úkol smysluplnou správu dokumentů v organizaci. Pod pojmem dokumenty lze zahrnout nejenom papírové dokumenty, ale také soubory v elektronické podobě jako jsou PDF soubory, emaily, videa, audio soubory, výkresy nebo obrázky. Každý dokument, který vstupuje do firmy má konkrétní životní cyklus daný přesnými aktivitami. Veškerá činnost týkající se každého typu dokumentu musí mít předem pevně nastavená pravidla a pracovníci musejí mít přidělená práva k jejich užívání. Ideálně nastavený systém nepřetěžuje jednotlivé zaměstnance a současně jim dává dostatek informací i prostoru k vlastní práci. Je dobré mít DMS nebo ECM systém od vzniku společnosti, aby se mohl nadále společně s růstem společnosti vyvíjet. Systém by měl být vybírám podle typu dokumentů se kterými společnost reálně pracuje. Součástí firemních řešení správy dokumentů je také podpora digitalizace dokumentů. Systém také zaznamenává historii práce s dokumenty. 

 

Články a rešerše CRM, DMS a ERP najdete ZDE.

Katalog ERP systémů lze nalézt ZDE

 

Kontakty:

Asociace za lepší ICT řešení, o.p.s.
Husinecká 903/10
13000 Praha 3

IČ: 016 74 846
www.lepsi-reseni.cz
office@lepsi-reseni.cz
(+420) 226 259 729