Založení nové s.r.o.

Článek níže přináší informace o založení firmy, umístění sídla firmy v bytě a také další praktické tipy pro podnikatele. Najdete zde mnoho zajímavých podnětů a nápadů. Například témata z těchto oblastí:

Založení s.r.o. pro autodopravu

V prvním článku s názvem “Založení s.r.o. pro autodopravu” se dočtete, že autodoprava, nebo-li silniční motorová doprava, je koncesovaná živnost, která má podmínky k provozování upraveny zvláštními právními předpisy. Založení s.r.o. pro autodopravu tedy zprostředkovává jak živnostenský úřad, tak také odbor dopravy krajského úřadu dle sídla podnikatele. Více informací o založení s.r.o. pro aurodopravu si již přečtěte v zmíněném článku.

Sídlo firmy v bytě – výhody a nevýhody

V druhém článek s titulkem “Sídlo firmy v bytě – výhody a nevýhody” se dozvíte, že každý podnikatel, který plánuje založit s.r.o., zvažuje kam umístit sídlo. Mnoho podnikatelů nepotřebuje samostatnou kancelář k jednání s klienty ani skladové prostory. Někteří nemají zaměstnance, pro které je třeba zajistit zázemí. Nejčastěji se pohybují v terénu nebo na internetu a sídlo firmy je pro ně pouze povinnost vyplývající ze zákona. Z uvedených důvodů nebo čistě kvůli úspoře nákladů majitelé firem někdy volí sídlo společnosti, nejčastěji s.r.o., v bytě na adrese svého bydliště. Na první pohled se jedná o nejjednodušší řešení. Je tomu ale tak doopravdy? Více informací o sídle firmy v bytě čtěte v zmíněném článku.